16 November, 2007

Fumatul interzis!

Inca o mostra de idiotenie romaneasca:

" De doi ani, doua familii de bacauani, locatari ai aceleiasi vile, ard gazul de pomana cât e iarna de lunga. În timp ce vecinii platesc facturi de zeci de milioane pentru încalzire, familiile de curajosi au înfipt o teava în pamânt prin care capteaza gratuit metanul din punga de gaze descoperita sub cartierul lor.
Minunea poarta marca ANL, care a ridicat un cartier de 53 de vilute la periferia Bacaului, fara un temeinic studiu geotehnic prealabil.
Dupa ani de întârzieri, în 2003 au fost finalizate lucrarile la primul lot de vile si locatarii s-au pus sa-si mute în casa noua mobila, copii, soacre si boarfe, când, bula de gaz de sub cartier a început sa fâsâie prin crapaturile scoartei din curti. "

Apoi a inceput scandalul. Tot soiul de specialisti de la Romgaz, Distrigaz, S.N. de Gaz si alte comitete si comitzii au venit sa miroasa si sa se mire cum de a fost posibil ca imbeciloizii de la ANL-ul să construiasca pe o bula de gaz.

Ei bine, la intrebarea: „Ce-i oare de făcut?”, autoritatile au interzis orice branşament al caselor din „Cartierul Bricheta” la reteaua de distributie a Distrigaz, ca nu cumva zona sa faca plici, iar desteptii de la Electrica i-au lasat pe locatari sa se lege la stalpii de curent „pe propria raspundere”.

Dupa care, pe camp si pe pereţii caselor neterminate au agatat anunţuri ca la benzinarie, cu „Fumatul Interzis!”.

Elegant, nu? Si mai ales european!

Articolul integral aici.

No comments: