03 December, 2007

Cat te costa ca sa stai/intr-o casa in Dubai?

...mult mai putin decat in Bucuresti!

Asta si datorita faptului ca acolo taxele sunt cele mai atractive din lume, iar castigurile din capital sunt libere de orice taxa, la fel si veniturile din inchirieri. Acest lucru inseamna ca oricine ar inchiria o proprietate in Dubai nu trebuie sa plateasca nici o taxa la stat. Mai mult, nici o taxa notariala sau legala nu este ceruta la tranzactii. Taxa de inregistrare a unui teren este de 1,5%, in timp ce procesul de cumparare este foarte simplu. Mai intai se depune un depozit de circa 15%, urmand ca ratele sa fie esalonate pe perioada construirii imobilului in care s-a investit.
Cat despre cresterea de capital, aceasta a crescut in ultimii ani cu 15 pana la 25%, in timp ce veniturile din inchiriere ajung la 10-20% din valoare imobilului detinut pe an, ceea ce inseamna recuperarea investitiei in doar cativa ani. O alta facilitate este aceea ca cetatenii straini care au proprietati in Dubai obtin imediat vize de rezidenta. Romania Libera

O locuinta langa celebrul hotel Burj al-Arab poate fi o investitie reusita, mai ales ca pretul este apropiat de cel al unui apartament dintr-un cartier bucurestean.
De exemplu:
O garsoniera la Iancului - Elev Stefanescu, 1/10, bloc 82, 32m utili, renovat, mobilat, g,f,p, vedere spate (ASTA DA AVANTAJ!!!) = 77.000 € (anuntul.ro)


...iar un apartament de doua camere situat tot intr-unul dintre ansamblurile rezidentiale noi aflate in stadiu de proiect, Silicon Oasis, costa 80.000 de euro! Suprafata apartamentului este de aproximativ 50 mp, insa facilitatile din imprejurimi compenseaza lipsa spatiului. In apropiere exista centre comerciale, spitale si scoli.

In concluzie baga Coranu' in valiza, euroii pe card si fuga la aeroport! :)

No comments: