09 September, 2007

Dresorul de oameni

Titlu in ziar: "Prea-norocosul Gigi Becali a câştigat la ruletă peste un milion de euro". Articol.
Ipocrizie si mania grandorii: “Eu nu am vrut să joc, dar m-am lăsat convins. Le-am zis: bine, mă, hai să intrăm. ... În jurul mesei la care am jucat se strânseseră peste 100 de persoane. Erau plăci de 10.000 de euro şi 50.000 de euro. Am jucat numai pe «maxim». Ei jucau câte 5 euro sau 10 euro pe un număr, iar eu strigam la crupier maxim şi puneam câte 50.000 de euro. Am câştigat 270.000 de euro doar pe un singur număr. Eu nu joc pe roşu sau pe negru. Aşa joacă numai începătorii."
Din tot grupul, finanţatorul Stelei a fost singurul care şi-a încercat norocul la ruletă. Ceilalţi doar au asistat şi asta pentru că nu li s-a dat voie să joace. “Le-am spus: să nu vă prind că jucaţi, că prindeţi microbul şi nu e bine. Asta-i ispita Diavolului”.

Adica el, Becali, conducatorul, liderul, cel care imparte dreptate (si euro), luptatorul, are "puterea" sa incerce ispita diavolului pt ca el este puternic, atotstiutor, are sabia dreptatii intr-o mana si teancul de euro in alta si poate face fata tuturor incercarilor la care este supus! Noi, ceilalti muritori de rand, zdrente, hahalere, meritam sa stam cu capul plecat si sa-i sarutam mana Marelui Dresor! Hai sictir, Romania!

2 comments:

Anonymous said...

nu stiu daca acest clip este conceput de tine sau nu, ideea de baza este ca becali nu sta super bine in sondaje pentru ca este dresor de oameni sau pentru ca ARE bani. ci pentru ca prostia in Romania depaseste cu mult "limita legala" si multi nu mai pot discerne unele lucruri, pentru ca unii nu mai pot face diferenta intre bine si rau. Pentru ca din cauza conducatorilor care stiu numai sa fure (in majoritatea cazurilor) sau numai sa stea degeaba pe pozitia pe care o ocupa, romanul este tentat acum sa gandeasca: o fi furat Becali, dar a mai si dat la popor. de aici atata popularitate. si pe langa asta, becali mai are si un stil destul de extremist (asemanator oarecum lui Vadim), stil care s-ar cere acum in preaminunata noastra tara pentru a reusi a face niste schimbari vizibile!

gugutza said...

Clipul nu este facut de mine. Eu doar l-am preluat pentru secventa in care expresia "dresor de oameni" il gadila pe creier pe maimutoi. Expresia sa in acel moment spune tot!