21 September, 2007

Stiri din Romania

"Un tânar din Cernavoda si-a calcat în picioare cel mai bun prieten"
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/un-tanar-din-cernavoda-si-a-calcat-in-picioare-cel-mai-bun-prieten.html

"IMAGINI SOCANTE: Pisica omorâta în scara blocului de câtiva tineri"
http://www.protv.ro/stiri/social/imagini-socante-pisica-omorata-in-scara-blocului-de-cativa-tineri.html

"Baia Mare: Prostituata de 16 ani, omorâta si aruncata la gunoi"
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/29-7.html

have fun!

6 comments:

Anonymous said...

1. Tipul e un idiot. A declarat ca si-a batut/omorat prietenul ca vorbea prea mult. Ok, am si eu momente dar ma pot controla.

2. Idiotilor care au omorat pisica ar trebui sa li se aplice acelasi tratament.

3. Iar la punctul 3.. nici nu mai zic :| [Stirea ar fi trebuit sa sune: Fata de 16 ani... e interesanta categorisirea asta a persoanelor dupa ocupatie] - daca faci o analogie scurta vizavi de cazul *avocatei* din Brasov, sau de unde era.. Oh, doamne.. acolo se agita lumea ptr ca era o AVOCATA, dar cazul unei prostituate.. nu merita atata atentie sa tina ocupat 0TV-ul cateva saptamani in sir.
Daca fata nu avea in fata numelui: Avocat X-ulescu.. ;)

gugutza said...

am stat si am cugetat cum e mai bine: sa vedem zilnic la televiziuni stiri de genul asta, in speranta ca populimea se mai lumineaza la creier si apoi indignata incepe sa mai ia atitudine, dar si cu reversul ca orice copil sa copieze inconstient crimele vazute; sau sa nu mai apara nici o stire violenta la TV, ca inainte de '89, si sa fie totul "a wonderful life"!
eu cred ca oricat am incerca sa ascundem "uratul" el tot exista si va dainui atat timp cat specia umana va mai bantui pamantul asta.

Anonymous said...

Nu neg ca media, in cazul asta televiziunea, are o influenta puternica, dar parca tot inclin sa afirm ca influenta e negativa. Sa fim seriosi, cu totii stim ca nu e perfecta lumea "de afara", dar nu cred totusi ca trebuie sa vedem in fiecare zi care cum s-a gandit sa-si puna capat zilelor. Aici ma refeream la stirile de la ora 17, pe care bunica-mea le asteapta cu sufletul la gura si eu o sun mereu dupa sa vad daca n-a facut vreun stop cardiac la toate balariile care-i sunt bagate zi de zi pe gat de stirile alea. Am deviat un pic de la subiect.

Nu-mi amintesc exact ce era la televizor inainte de `89 ca n-am prins prea mult, dar parca nici nu mureau atatia cel putin din ce-mi povesteau ai mei..

Nu spun sa ascundem "uratul", dar noi il promovam cu succes si asta e deranjant. Incercam astazi, ca e weekend, sa-mi dau seama unde au disparut emisiunile ptr. copii si desenele animate pe care eu le urmaream cu placere cand eram mai kinder. Au fost inlocuite cu desene cu monstri oribili, sau cu emisiuni cu si despre copii-vedete, sau vedete aspirante.. la 3 ani. :-? Spre ce ne indreptam?:)

gugutza said...

In mare parte ai dreptate. "Balariile" pe care le inghit zilnic o gramada de "telespectatori" au insa o cauza. Care dupa mine este si paradoxala! Adica: toti spun ca avem prea multe televiziuni, prea multa informatie care ne copleseste zilnic, sute de ziare, etc..etc.. Dar ia uita-te la fiecare si vezi daca gasesti zilnic informatii cu adevarat folositoare sau "adevarate"! Toate spun acelasi lucru despre aceleasi intamplari! Ei, tocmai aici este, cred eu, paradoxul: NU AVEM DESTULA INFORMATIE! Oamenii nu au de unde sa aleaga cu adevarat! Gandeste-te cati au in Romania computer, de exemplu. Internet, nu mai zic. In statistici suntem codasi aici, cu toate ca "revolutie" am avut in 89, inaintea Estoniei, sa zicem, care este mult mai sus ca noi. Si atunci oamenii "aleg" ceea ce li se da, crezand ca se informeaza! De aici grobianismul, intoleranta, gigibecalismul, indiferenta fata de semen, toate copiate din "informatiile" de la TV! In Bucuresti si cateva orase mai mari e mai bine, insa du-te in provincie! La tara! E jale! Acolo tot carciuma si biserica au ramas mijloacele de "informare"! Cei de la putere au impiedicat cat au putut de mult accesul la adevarata informatie! Prin taxe mari, descurajarea investitiilor din partea adevaratelor companii si in ultima instanta bataia!(mineriadele) De aceea spun inca o data: in Romania nu avem inca destul acces la informatie si de aceea oamenii belesc ochii la stirile de la ora 5!

Anonymous said...

Pai nu te contrazic. Informatiile care ne sunt date sunt de proasta calitate si atunci in loc sa aleg sa selectez dintre ele, adica sa aleg raul cel mai mic, sa caut sa fac ceva sa fie folositor din toate "balariile" pe care le aud, asa mai bine nu ma mai uit. Evident, asta este optiunea mea proprie si personala, nu pot interzice cuiva sa se uite (ptr ca n`am "puterea" necesara:D as face`o cu drag, bineinteles ..glumesc)
Degeaba am trecut printr`o revolutie, daca "noi" am ajuns sa apreciem calitatea stirilor de la ora 5.
Cat despre oamenii de la tara, aici te-as putea contrazice un pic. Televiziunea prin cablu n-a ajuns chiar peste tot, ma rog.. se extinde, dar nu a acoperit toate zonele. Ei, oamenii de la tara pana nu demult au fost un pic feriti de tot valul asta de informatii inutile. Adica, bunicul se uita la tv numai la ora 13, la jurnalul de stiri si apoi duminica la 13 era o emisiune despre agricultura:) Acum na, mai vede si-un Becali, mai vede si-un Prigoana. Ce zici? Nu-i era mai bine inainte?

gugutza said...

La primul punct sunt perfect de acord: si pt mine televizorul a devenit mai mult un obiect de decor in casa! (bine, mai sunt filmele de pe comp. care le mai vad pe el si poate si cate ceva pe discovery travel)

La punctul 2 insa, cu oamenii de la tara, eu nu ma refeream numai la televiziune! Aia tocmai explicam, ca ea nu informeaza cu adevarat! Eu vorbeam si despre alte surse mai "serioase" de informare. Nu pretind acum ca taranii sa nu mai creasca vaci si porumb si sa-si faca blog sau sa invete Photoshop! Insa computerul mi se pare o cale de comunicare fantastica! De exemplu, faptul ca pot sa aflu direct de la cineva din Melbourne, sa zicem, daca ploua, fara sa mai am nevoie de vreun "buletin meteo", eu cred ca este un pas mare inainte! Nu mai exista acea filtrare a "organului competent" care sa-mi spuna mie ce e frumos sau urat! Stiu, exista "monitorizare" si pe net, insa deviem prea mult de la subiect.

Cat despre bunicul tau, sigur era mai bine inainte, cand nu vedea la TV un Becali sau Prigoana! Din pacate nu inseamna si ca acestia nu exista! :)