12 November, 2007

Top 10 Idioti

Inca o confirmare vine sa-mi intareasca parerea pe care o exprimam aici. Si anume ca scoala produce in mare masura idioti pe banda, care ajunsi insa in pozitii bine vazute de societate si mai ales bine platite, sunt plini de emfaza, ingamfati, gata oricand sa invete pe altii si mai ales sa-i umileasca, etalandu-si statutul lor de intelectual cu diploma.
Iata o mo(n)stra de "fatuca" care nu cunoaste bine nici macar limba materna, insa imparte sfaturi "pretioase" alcatuind tot felul de topuri minune, folosind la greu copy/paste cu informatii de pe alte site-uri.

http://hotnews.ro/articol_89598-Top-10-greseli-la-cumparat-de-mobila.htm

A scrie "monstra" in loc de "mostra" nu este o greseala oarecare. Nu este ca un "sti" scris cu un singur "i" cand nu trebuie, nu este ca o virgula prost pusa sau ca o regula mai groaie din gramatica complexa a limbii romane. Astea sunt oarecum scuzabile si uneori "scapate" din cauza neatentiei, oboselii sau memoriei descompusa de alcool. :)
Greseala aceasta este mult mai grava si denota aproape incultura! In momentul cand afisezi pe piept o diploma de studii superioare si dai sfaturi altora din pozitia ta de jurnalist, a scrie "monstra" te coboara la nivelul unui consumator de "mitilic" dintr-un birt de provincie, al carui vocabular s-a format dupa ureche. In plus, denota si o crasa lipsa de interes. O scurta cautare in DEX sau mai simplu pe internet (mai ales ca "fatuca" lucreaza la o publicatie online!) ar fi ajutat-o sa se clarifice.
Insa asa se intampla cand te crezi foarte destept!

Si atunci nu-ti vine sa-i dai dreptate cateodata chiar si astuia de mai jos?


Insa cel mai bine abordeaza problema Teo! ;)


Later edit: se pare ca "cineva" s-a sesizat si a corectat imbecilitatea.

3 comments:

Bridge said...

nu e usor sa citesc blogul tau,sincer..Ca doare.Ca ma dezgusta.Nu blogul tau, ci materialele ce reflecta realitatea in care traim.

Si "fatuci" exista in toate domeniile..daca in jurnalism isi etaleaza diplomele..in muzica isi etaleaza bancnotele si .. nurii..sa ma exprim cu bulina verde..desi imi vine sa tot zic de k*k*n*r* si s*g*c* si l*n*a* si mai stiu eu ce mi-ar sopti vocile din capu' meu asta mik si blond..si neputincios deocamdata-extrem de important de adaugat!

ps: am zik ca din moment ce inca nu am diploma de facultate, sunt safe sub titulatura de invatacel si nimeni nu ma poate numi in(KA"KA)cacioasa cu diploma" care isi da cu parerea :-)) So pot abera cat vreau :-) Este si un avantaj in a fi mic :-D

gugutza said...

Stai linistita!
Simtul umorului este cel mai mare avantaj al tau! :)

Anonymous said...

La nivelul ''mediei'' ? Ma rog, nu ma astept de la Mircea Badea sa aiba o intelegere cat de mica a etimologiei insa prin afirmatia respectiva cam are dreptate.